singer/song-writers

Van alle musici in deze opleiding zijn het misschien wel de song-writers die het meeste profijt hebben van de opleiding.

Het is moeilijk als songwriter om je goed uit te drukken. Vaak hebben songwriters (en componisten in het algemeen) een te kleine muzikale vocabulaire om zich muzikaal goed uit te drukken. Ze gebruiken steeds dezelfde formule en zitten een beetje vast in hun eigen maniertjes van songs maken. Vaak willen ze juist eens iets anders creëren, uitstapjes maken naar andere stijlen, of ze willen emotioneel dieper gaan met hun muziek. Ze hebben te weinig kennis over bijv. akkoorden, harmonie, songstructuur en ook het plaatsen van de tekst op muziek vormt een probleem (te vaak hoor je songs waarbij bijvoorbeeld de natuurlijke klemtonen van de tekst ritmisch niet goed zijn geplaatst, etc.). Ook het opschrijven van een song en het maken van een professionele lead-sheet is iets dat veel songwriters nog niet kunnen, terwijl dit juist zo belangrijk is!

Songwriters zijn niet altijd de beste instrumentalisten. Beter leren spelen om jezelf te begeleiden zou de carrière van menig songwriter ten goede komen. De training (met o.a. “Training Modules”) van Pro-Music Training helpt de songwriter een betere uitvoerend musicus te worden.

Deze opleiding geeft songwriters en componisten een grondige vakkennis en bekwaamheid. Ook het arrangeren van je song voor uitvoering of opname is iets dat je aan het eind van het jaar zult beheersen (tegen het eind van de opleiding schrijven de studenten orkestraties voor vol orkest van hun eigen composities). Vergeet niet dat deze opleiding is ontwikkeld voor een platenmaatschappij!

Leer ook de insiders’ tricks en schrijf je nu in!


Inschrijfformulier