Bob van der Boom
Bob van der Boom

Bob van der Boom, Ph.D., M.M. heeft op het Hilversums (nu Amsterdams) Conservatorium en de Manhattan School of Music zowel op de klassieke- als op de Jazz-afdeling piano gestudeerd en compositie/orkestratie, dirigeren, productie en tot slot film-scoring.

Zijn award-winnende composities hebben hem naar Amerika gebracht waar hij zijn muziekproductiebedrijf Boommusic Int’l, Corp. heeft opgebouwd. Hij maakte als pianist furore in New Yorkse concertzalen, clubs en opnamestudio’s.

In de loop van een 35-jarige carrière waarvan 12 in Amerika (o.a. New York, Miami en Los Angeles), hebben vele producties voor film, TV, radio, CD’s en theater hem in de gelegenheid gesteld om als componist, arrangeur, orkestrator, dirigent en producer zijn muzikale ideeën te vertalen en te werken met vele soorten bands, artiesten, orkesten & ensembles, en platenmaatschappijen zowel in de opnamestudio als op het concertpodium. Na de aanslag op het World Trade Center in New York werd het tijd om ‘naar huis’ te gaan.

Terug in Nederland heeft hij bij wijze van “Sabbatical-project” De Piano Academie opgericht. Inmiddels is deze tijdelijke, part-time aangelegenheid ernstig “uit de hand gelopen” en is De Piano Academie uitgegroeid tot een instituut met dagelijks nieuwe aanmeldingen. Pro-Music Training is de beroepsafdeling van De Piano Academie. Deze in 2011 officieel erkende opleiding is gebaseerd op een trainingsprogramma dat Bob van der Boom heeft samengesteld voor een platenmaatschappij in New York om het niveau van de gecontracteerde artiesten op een hoger niveau te brengen.

- geschreven door producer/ talent-scout MaryAnn Anderson; Dodgers/Endemol, New York