producers

Het is verbijsterend hoeveel jonge, ambitieuze geluidstechniek-studenten wij tegenkomen die geen instrument bespelen, erg weinig van muziek afweten en toch producer willen worden. Zij begrijpen het vak van muziek-producent niet! 


Als je muziek wilt produceren dan moet je ontzettend veel weten van muziek (harmonie, structuur, akkoorden, arrangement, stemvoering, etc.) en musiceren (performance, timing, intonatie, articulatie, techniek, instrumenten) en je gehoor moet ook (en vooral) ontwikkeld zijn als een top-musicus - om het beste uit jouw artiesten en het muzikale materiaal te halen. 


Als producer ben je verantwoordelijk voor het eindproduct, inclusief het arrangement, de harmonie (akkoorden) en de uitvoering van de artiesten. 

Er zijn grofweg 3 soorten producers:

  1. Producers die via de technische kant in het vak zijn beland. Dit zijn de jongens die met een soldeerbout de ingewanden van een mengpaneel te lijf kunnen gaan. Ze zijn van oorsprong (geluids)technici en zijn doorgegroeid tot producer.
  2. Producers die vanuit de muzikale hoek zijn gekomen. Dit zijn musici/componisten/arrangeurs die hun muzikale ontwikkeling en visie los laten op producties.
  3. “Technische musici”. Dit is het soort producer dat iedereen zou willen (en moeten) zijn. Nl. de perfecte combinatie van de voorgaande twee.
 
Het is voor een top-producer belangrijk om een superieure musicus te zijn. Om de oren, muzikale ontwikkeling en kennis te hebben van een musicus.

Deze opleiding blijkt erg goed aan te sluiten bij producers. Het is een slimme keus - een 'must' eigenlijk - en er zijn er ook meestal meerderen in iedere groep.
Inschrijfformulier