Over Pro-Music Training

pro-music training is ontwikkeld voor een platenmaatschappij

De opleiding van Pro-Music Training is oorspronkelijk ontwikkeld voor een platenmaatschappij in New York om de gecontracteerde musici snel naar een hoger niveau te brengen. 


Artiesten moeten (contractmatig) nieuw materiaal creëren in de hoop nieuwe hits te scoren. Vaak hebben deze artiesten niet genoeg muzikale vakkennis in huis om met regelmaat kwalitatief hoogstaande muziek te creëren. Het schrijven gaat moeizaam en langzaam en vaak zitten ze vast in hun eigen maniertjes en beperkte muzikale middelen om zich goed (muzikaal) uit te drukken.


Het repeteren gaat er meestal uiterst onprofessioneel aan toe en de uitvoering laat te wensen over.                                                                                                                                                        

Ze moesten snel betere professionele musici worden en snel leren hoe ze makkelijker, sneller, beter en meer nieuwe composities/songs konden creëren met meer muzikale diepte, inhoud en kracht. 


Het "Musicianship Training Program" (zoals het eerst heette) was erop gericht om deze artiesten in korte tijd om te toveren tot creatieve top-professionals met een lange, succesvolle carrière. Dus het was belangrijk om ze snel en efficiënt alles te leren over:

Akkoorden, akkoordsymbolen, akkoordfuncties- substituten - toevoegingen, toonladders (o.a. modale) en andere reeksen, soleren, improvisatie, harmonisatietechnieken, compositie/song-writing, songstructuur, instrumentenleer, stemvoering, notatie, arrangeren, stijlkenmerken (jazz/pop/hip-hop/funk/salsa/klassiek/symfonisch/etc.), werken met thematiek, songteksten (lyrics) op muziek zetten, ritmisch lezen, gehoortraining, efficiënt (professioneel) studeren, transponeren, moduleren, timing, sound, performance en samenspel (en nog veel meer). De resultaten waren fenomenaal!


De huidige versie, Pro-Music Training, is hierop gebaseerd maar is nog veel verder uitgebreid en ontwikkeld. Het is een zeer uitgebreide opleiding met een hoge informatie dichtheid, zonder franjes en onnodige opvulling.  Lees ook: Studiebelasting (hoe zwaar is de opleiding?)                                                                                        


CRKBO GEREGISTREERDE beroepsopleiding

Pro-Music Training is begin 2011 getoetst en een geregistreerd lid van het CRKBO. Voordelen voor de student zijn o.a.: bewaking van de kwaliteit van het onderwijs, vrijstelling van BTW, goede voorwaarden voor de student (samengesteld in overleg met de Consumentenbond). 


Als beroepsstudent krijg je niet alleen korting op veel software (zoals Cubase, Ableton, ProTools, Logic Pro, etc.) maar ook op andere dingen, zoals abonnementen, toegang, etc. Je kan de volledige kosten van de hele opleiding eruit halen!

Bob van der Boom is de auteur van het curriculum van Pro-Music Training en de ontwikkelaar van de Accelarated Learning Method™.

Zijn unieke combinatie van ervaringen en opleidingen geeft hem een uniek inzicht en het stelt hem in staat om een universele training te ontwikkelen die alle facetten van het musiceren beslaat. 

Lees meer hier ...

Bob van der Boom, phd, mm

Eigenaar & oprichter 

LESMAP & HAND-OUTS

De student krijgt bij aanvang van de cursus een lesmap waar de wekelijks uitgedeelde lesmaterialen in passen. Het lesmateriaal en curriculum is zeer zorgvuldig samengesteld. De duidelijk en logische uitleg maakt dat veel studenten - na soms jarenlange worsteling met bepaalde onderwerpen - eindelijk voor het eerst het helemaal begrijpen en kunnen toepassen.


De lesmap wordt door veel studenten hun "muziek-bijbel" genoemd. Ze halen 'm erbij als er aan composities, arrangementen, songs of orkestraties gewerkt wordt.


Ruim 31 verschillende dikke, gevulde hand-outs maken voor in totaal 500+ pagina's - dikker dan het telefoonboek van New York! Ruim 100 pagina's hiervan bestaan uit werkbladen, unieke training-modules en oefeningen. Het lesmateriaal is 100% gericht op de praktijk, zonder "onnodig opvulsel", zodat je kennis opdoet waar je ook echt iets mee kunt.


Inschrijfformulier