Versnelde Leermethode

Accelerated Learning Method™  
het neurologische aspect van het leerproces

Muziekbeoefening is een ‘helebreins-activiteit'. D.w.z. dat muziek geen eigen centrum in de hersenen heeft, maar vrijwel alle hersengebieden gebruikt en ontwikkelt (zoals het sensorische systeem, de neocortex, het limbische- en motorisch systeem).


Wanner je iets nieuws leert worden er nieuwe neurologische verbindingen aangemaakt en uiteindelijk ontstaat er een heel neurologisch netwerk. Het leerproces is dus een neurologische aangelegenheid.


Pro-Music Training heeft een unieke onderwijsmethode ontwikkeld die gebruikt maakt van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van neurologie met betrekking tot het leerproces. Deze leermethode heet "Accelerated Learning Method" (Versnelde Leermethode). Gedurende de opleiding van Pro-Music Training wordt heel systematisch het neurologische netwerk opgebouwd en voor musiceren geoptimaliseerd.  Daarom zul je als Pro-Music Training-student soms oefeningen te doen krijgen die een beetje ongebruikelijk lijken maar die speciaal zijn ontwikkeld met jouw hersenen in gedachten. Hierdoor heb je de gelegenheid om binnen één jaar muzikaal enorm te groeien. (Lees ook: musiceren als topprestatie)

Toch moeten je hersenen om deze enorme groei aan te kunnen al een beetje gepreconditioneerd zijn. Het is per slot een beroeps-opleiding, je kan niet bij nul beginnen! Preconditionering kan op meerdere wijzen geschieden. Zo heeft een pop-gitarist zonder officiële muziekopleiding die al jaren in bandjes speelt en eigen nummers schrijft zijn hersenen al voorbereid (geconditioneerd) op het materiaal dat in de opleiding geboden wordt. Maar ook iemand die altijd klassiek pianoles heeft gehad en zelf bezig is met het maken van muziek heeft zijn hersenen gevormd voor deze opleiding.


There are perhaps about one hundred billion neurons, or nerve cells, in the brain, and in a single human brain the number of possible inter-connections between these cells is greater than the number of atoms in the universe.  - (Robert Ornstein and Richard Thompson, The Amazing Brain. Boston: Houghton Mifflin Company. 1984, 21)

Lees ook:Uniek Curriculum

Pro-Music Training heeft een uniek en slim uitgedacht curriculum dat diep en systematisch in gaat op alle facetten van het musiceren. Lees hier ...

Onderwerpen die je kunt verwachten

Het zijn teveel onderwerpen om hier op te sommen, maar o.a. ...

Studiebelasting

Hoe zwaar is de opleiding van Pro-Music Training? Lees hier ...

- Toelatingseis

Wat moet je weten en kunnen om de opleiding te kunnen doen? Lees hier ...

- Rooster

Hoe ziet de kalender er uit voor het nieuwe schoolseizoen? Lees hier ...
Inschrijfformulier