popmuzikanten

Popmuzikanten weten vaak verrassend weinig van muziek of musiceren. Zelfs het lezen (of schrijven) van een simpele ‘lead-sheet’ is soms al een probleem. Dat is niet verwonderlijk om meerdere redenen:

  • Vaak is het mogelijk om met slechts een paar akkoordgrepen (bijv. op gitaar) al bepaalde popmuziek te spelen. In die zin is popmuziek soms niet veeleisend. Ook hip-hop of rap kan met aanschaf van simpele apparatuur al gemaakt worden. En men beseft dan niet dat je daarmee nog niets van muziek af weet.
  • Er is geen effectief lesmateriaal. Zelfs op het internet is de informatie niet afdoende en heel vaak volkomen fout! Omdat de kleine brokjes informatie onsamenhangend zijn ontbreekt bovendien het inzichtelijke overzicht.
  • Workshops zijn op z’n best een hulpmiddel om bepaalde dingen uit te proberen, maar je leert er niet echt iets! Dat heeft meer tijd nodig, meer concrete “insider’s” informatie en de juiste training.
  • Op de jazzafdeling van de conservatoria wordt een bepaalde ‘vooropleiding’ verondersteld en hierop wordt voortgebouwd. Echter deze ‘vooropleiding’ is een uitsluitend mondelinge “traditie”. Want zelfs op het conservatorium (niet-klassieke afdeling) is er geen concrete op schrift gestelde methode.

    De “Lichte Muziek” afdeling op het conservatorium richt zich uitsluitend op jazz. Jazz is weliswaar een erg hoogstaande kunstvorm (en zodoende een goede leerschool!), maar niet iedere niet-klassieke musicus wil (of kan) jazz spelen/studeren. Jazz en klassieke muziek, hoe fantastisch dan ook, zijn uiteindelijk slechts twee facetten van het totale aanbod van muziekstijlen en vormen.


Pro-Music Training biedt een universeel en praktisch pakket aan, alle stijlen omhelzend, die popmuzikanten enorm helpt om in korte tijd betere, all-round musici te worden, zowel qua performance als op het gebied van composities & arrangementen. Uiteraard komen zowel jazz als klassieke muziek ruim aan bod, evenals stijlkenmerken van andere muziekstijlen (bij complexe akkoorden en harmonieën ontkom je niet aan jazz).


Inschrijfformulier